друкувати


Самоврядування: Є над чим працювати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-13 03:23:27
У селі Товмачик звітував перед громадою сільський голова Василь Григорчук. Ішлося про зроблене торік і перспективи розвитку села на 2009 рік.

Сільський голова розповідав про те, що минулого року було скликано десять сесій, на яких прийнято 100 рішень. Здебільшого, розглядались питання землекористування, виконання сільського бюджету, надання матеріальної допомоги та ін. Відбулось також 12 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 90 рішень. Сільська рада отримала і розглянула 495 письмових та 48 усних звернень громадян, вчинила 278 нотаріальних дій, видала 906 різних довідок.

Минулий рік був плідним для розвитку села. Тут капітально відремонтовано дитячий садок, міст через річку Товмач, почищено потічки, зроблено ремонт сільських доріг та ін. Багато лиха завдала повінь, з якою довелось боротися влітку минулого року. Сільський голова наголосив, що усе зроблене стало можливим завдяки тісній співпраці з депутатами районної ради Олександром Панченком, сільськими депутатами, членами виконкому та громадою села. Зокрема, за сприяння Олександра Панченка зроблено капітальний ремонт у сільському садочку, відремонтовано вулиці Рунишівську та Шумлянську, придбано музичну апаратуру для школи, надається фінансова допомога для проведення спортивних заходів та ін.

Обговорюючи звіт сільського голови, громада гостро ставила питання ремонту дороги районного значення, яка сполучає села Товмачик та Сідлище. З року в рік районна влада обіцяє здійснити ремонт дороги, але віз і нині там. Також актуальним є питання освітлення сільських вулиць, благоустрій, прокопування каналів для стічних вод, а також пошук нових джерел наповнення сільського бюджету. Отже, є над чим працювати.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі