друкувати


"Гарувала" три роки нелегально

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-12 02:58:52
Робота податківців Городенківського району зорієнтована, насамперед на упередження нової ідеології відносин із платниками податків, яка позитивно впливає на виконання головної мети податківців – забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів. У своїй роботі податківці часто зустрічаються з проблемними питаннями, що вимагають серйозного вирішення. У першу чергу, це стосується легалізації заробітної плати, виявлення найманих працівників, що працюють без документального оформлення.

Наприклад, в лютому місяці поточного року під час документальної перевірки в одного з приватних підприємців району виявлено найману робітницю, яка протягом 3 років працювала без оформленого трудового договору. В результаті несумлінному працедавцеві донараховано до сплати податок з доходів фізичних осіб та штрафні санкції в сумі 11,8 тис, повідомляє ДПІ в Городенківському районі.

Виплата зарплати в "конверті" фактично позбавляє працівника права не лише на достойну пенсію, а й інших благ – соціальних пільг, матеріальної допомоги і т.д. Таким чином, легалізація найманої робочої сили необхідна не лише податківцям, працівникам державних цільових фондів, а й самим громадянам – платникам податків.

Обговорити на форумі