друкувати


Проспект з "головою"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-11 10:52:49
В Івано-Франківську з’явився проспект названий іменем міського голови Віктора АНУШКЕВИЧУСА. Таку назву надали вулиці Джохара ДУДАЄВА представники місцевої Асоціації перевізників, протестуючи проти дій мера.

Адже з час появи вулиці її не ремонтували, тому їздити сюди - справжнє пекло. Колись Віктор АНДРЮСОВИЧ обіцявся це зробити, але таксисти й надалі розбивають тут свої авто. Сам мер відреагував доволі на такі дії та сказав, що ще зарано називати вулицю його іменем та пообіцяв незабаром розпочати ремонт.

"Однією з найголовніших і найвагоміших причин, чому ця вулиця не ремонтувалась, а здійснювався лише поточний ремонт, є те, що існує рішення про прокладку каналізаційного колектора та нитки водопроводу", - прокоментував ситуацію пан АНУШКЕВИЧУС. - Відколи збудована вулиця, там не було й каналізації. Зараз же в цьому є нагальна потреба, оскільки тут розташовані гуртожитки і досить багато підприємств. Саме цього року розпочинаються роботи. І будь-який ґазда підтвердить, що тільки після того як буде прокладений каналізаційний колектор, нитка водогону, тоді варто здійснювати капітальний ремонт цієї вулиці. В іншому випадку – це просто викидання коштів на вітер".

Для ремонту, який відбудеться в кінці березня, навіть знайшли інвестора. Це фірма "Маодот-1". Її працівники спільно з водоканалізаційним господарством, зроблять капітальний ремонт дороги вулиці ДУДАЄВА, коли будуть завершені усі роботи з прокладання водогону

Також міський голови зазначив, що зараз, в умовах фінансово-економічної кризи, багато-хто буде намагатись звинувачувати органи місцевого самоврядування, міські ради, виконкоми, міських голів. У цьому плані, що стосується доріг, яких в Івано-Франківську майже 200 кілометрів, для проведення якихось кардинальних змін потрібно коло 50-70 мільйонів євро. Таких коштів у міському бюджеті немає.

Натомість організатори акції пообіцяли проводити подібні акції і в інших місцях, де є проблеми з дорогами. Вони заохочують жителів Івано-Франківська фотографувати проблемні вулиці, які незабаром також буде перейменовано, на чию честь чи сором наразі поки невідомо.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі