друкувати


Історик Ірвінг продає он-лайн останки Гітлера і Єви Браун

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-09 02:58:51
Торговець історичними раритетами Давід ІРВІН (David Irving) виставив на продаж в Інтернеті колекцію решток нацистів, серед яких жмут волосся, що належав Єві БРАУН і фрагменти кісток Адольфа ГІТЛЕРА і його коханки.

Згідно того що передає англійська преса, у мережі яка вже була охрещена "Naz-eBay", пропонуються до продажу палиця, з якою прогулювався Фюрер, подарунок з нагоди хрестин, зроблений шефом СС Генріхом ГІМЛЕРОМ дочці командувача Люфтваффе Германа ГЕРІНГА, фотографії та різні речі пов'язані з Третім рейхом, повідомляє Corriere della Sera.

Професор ІРВІН керує мережею з власного дому у Віндсорі, недалеко від Лондона. Походження речей виставлених на продаж, та імена власників не розголошуються, відомо тільки, що за посередницькі послуги пан ІРВІН бере комісійні у розмірі 15% з кожної проданої речі.

Ініціатива такого розпродажу спровокувала протести у певних колах. Сімон САМУЕЛС, директор центру Wiesenthal, звернувся до британської влади з вимогою закрити цей "противний сайт". Пан ІРВІН на це відповідає, що підтримуючи цей сайт він тим самим вносить свою лепту у сплату боргів жертва Холокосту.

Також він сказав, що наразі ще перевіряється автентичність речей Адольфа ГІТЛЕРА і Єви БРАУН, що їх один американський колекціонер з Пенсільванії бажає продати. Чоловік стверджує, що отримав ці речі від свого родича у 80 роках, котрий у свою чергу їх придбав в одного екс-співробітника КГБ. Волосся Єви БРАУН нібито були зібрані її персональним перукарем, для того аби їх зібрати він взував спеціальне взуття з липкими підошвами.

Одна з речей виставлена на сайті ІРВІНА коштує 180 тисяч доларів (близько 140 000 євро). Палиця Фюрера, є приватною власністю однієї перестарілої пані, що проживає у Лондоні у районі Елінґ (Ealing), початкова ціна 7000 фунтів стерлінгів (близько 8 000 євро).

Автор: Семен САФАТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі