друкувати


Нові дані свідчать про серйозність рецесії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-09 01:56:42
Нові дані про стан американської економіки, що надійшли в четвер, свідчать про серйозність рецесії, пише The Financial Times.

"Дані, що вказують на скорочення витрат на товари виробничого призначення, і продовження напливу звернень за допомогою з безробіття, свідчать про те, що очікувана у п'ятницю офіційна доповідь з безробіття виявиться ще гіршою, ніж передбачалося", – пише автор статті Алан РАППЕПОРТ.

Економісти вважають, що в доповіді буде повідомлено про зниження числа робочих місць у несільськогосподарському секторі у лютому на 650 тисяч, і про безробіття на рівні 7,9%. Виробничі замовлення в США в січні скоротилися на 1,9% до $351,9 млрд.

Число первинних звернень за допомогою з безробіття знизилося у порівнянні з попереднім тижнем, коли цей показник досяг найвищого рівня за 27 років, але хвиля скорочень триває.

За даними Міністерства праці США, число первинних звернень за допомогою з безробіття за тиждень, що завершився 28 лютого, знизилося до 639 тисяч порівняно з 670 тисячами на попередній тиждень.

Автор: Алан РАППЕПОРТ
Джерело: Financial Times
Переклад: Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі