друкувати


Про що мріють жінки-політики: VIP-подарунки на 8 березня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-07 11:41:22
Представниця БЮТ Наталія КОРОЛЕВСЬКА мріє про Париж, "регіоналка" Ірина БЕРЕЖНА - про рояль, а Тарас ЧОРНОВІЛ 8 березня святом не вважає. Напередодні 8 березня народні депутати "прекрасної статі" поділилися своїми заповітними мріями та розповіли, що хочуть отримати в подарунок на свято.

Народний депутат від БЮТ Наталія КОРОЛЕВСЬКА мріє, щоб їй подарували поїздку до Парижа. "Готелю не треба. Криза. Готова жити в звичайному туристичному наметі прямо на Марсовому полі біля Ейфелевої башти!", - розповіла вона.

"Вдень ми би ходили на месу в Собор Паризької Богоматері, а вечорами гуляли б з дітьми Єлисейськими полями і Монмартром… Але, на жаль, цього не буде. Я і чоловікові, і братові заборонила на 8 Березня робити подарунки. Достатньо звичайних квітів", - каже КОРОЛЕВСЬКА.

Міжнародний жіночий день Наталія зустріне в ліжку: "Останнім часом сплю по три години в добу. Отже, спати, спати і ще раз спати".

Депутат-"регіонал" Ірина БЕРЕЖНА мріє про білий рояль. "Мій залишився в Луганську, а я свого часу закінчила музичну школу, люблю музичити, але після переїзду до Києва через відсутність інструменту давно не грала. Тішу себе, може, мій коханий здогадається - я часто йому на це натякала - і подарує мені рояль", - каже вона.

Для заступника глави КМДА Ірени КІЛЬЧИЦЬКОЇ 8 Березня - одне з найулюбленіших свят:

"З ним пов'язані відчуття безтурботності, коли не треба йти в школу. Пам'ятаю, як тато поздоровляв маму, бабусю, мене і сестру. Тому коли дехто каже, що це свято - радянський пережиток, або коли феміністки заявляють, що це свято принижує жінок - я не згодна!"

Ірена хоче в подарунок "незабутніх вражень". "Чоловік, з яким я близька, знає, що я маю на увазі", - зазначає вона.

Цей день КІЛЬЧИЦЬКА проведе з дітьми - Марком і Монікою: "Зазвичай, коли випадає декілька днів вихідних поспіль, прагну абикуди полетіти. Але на цей раз залишуся в Києві. Відсипатимуся, та й погода цьому сприяє. Але обов'язково піду з Монікою на виставку до "постачальника щастя №1", як художниця Євгенія ГАПЧИНСЬКА називає себе".

Київську чиновницю привітає не тільки улюблений чоловік, але і улюблений мер. Ймовірно, квітами - це багаторічна традиція. "Леонід Михайлович дарує весняні квіти. Минулого року подарував мені дуже красиві, незвичайних відтінків голландські тюльпани", - каже КІЛЬЧИЦЬКА.

Політики-чоловіки не зізналися, що приготували своїм жінкам цього разу, але розповіли, що дарували раніше.

Депутат від БЮТ Валерій ПИСАРЕНКО якось доставив пожежними сходами букет троянд: "Це було років 5 назад. Я дуже хотів здивувати дівчину. Пішов у пожежну частину, умовив допомогти. Це складно, адже їм треба було переконатися, що я не збирався грабувати квартиру. Тільки я вікном помилився і потрапив до сусідки, а та злякалася. Довелося пояснювати, що я не до неї... Зате дівчина була у захваті!"

Депутат від ПР Михайло ЧЕЧЕТОВ найоригінальніший подарунок зробив за часів СРСР: "Тоді купити щось було дуже складно, і перші квіти з'являлися у продажу тільки до 8 Березня. Тому мій букет виявився суперподарунком!", - переконаний він.

А ось "бютівець" Андрій ШКІЛЬ, нардеп від НУ-НС Андрій ПАРУБІЙ та "регіонал" Тарас ЧОРНОВІЛ 8 березня святом не вважають. Вони виросли в традиціях Західної України, де основним жіночим святом вважається День матері, який відзначають в другу неділю травня, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі