друкувати


Керівництво "Нафтогазу" підозрюється в прихованні 6,3 млрд кубометрів транзитного газу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-06 07:03:36
Група бійців загону спецпризначення зі Служби Безпеки України, в масках і при повному озброєнні, в середу увірвалося у головний офіс "Нафтогазу" в Києві, таку інформацію було отримано з російських джерел без особливих уточнень.

Та сама СБУ двома днями раніше розпочала розслідування у справі про підозру деяких керівників "Нафтогазу" у незаконній приватизації 6,3 мільярди кубометрів транзитного газу, що оцінюється більше як у 7 млрд гривень (приблизно 700 мільйонів євро).

"Нафтогаз" України був у центрі переговорів з "Газпромом" щодо контракту на 2009 рік, у результаті котрих був покладений край конфронтації відносин двох колишніх радянських республік. Про те залишився у центрі суперечок про нові борги України, які погрожують написати новий розділ у газовій війні, між Москвою і Києвом. Між іншим українська сторона запевнила що оплата буде проведена у домовлені терміни, тобто до 7 березня, що власне і сталося, російська сторона підтвердила факт надходження платежу, що трохи охолодило напружені відносини.

"Нафтогаз" буде платити строго в обумовлені терміни, таку заяву розповсюдила прес-служба "Нафтогазу". У свою чергу "Газпром" зобов'язався не приймати жодних штрафних санкцій щодо "Нафтогазу", і ще у минулому місяці кількість спожитого газу була нижча тієї цифри, що була закладена у контракті, повідомляє Corriere della Sera.

Переклад: Семен САФАТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі