друкувати


Україна діє на ПУТІНА як червона ганчірка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-06 03:12:35
Західні журналісти вважають, що російський прем'єр дедалі більше стає дикуном. "Наскільки Путін контролює свій темперамент?", - цікавиться преса. ЗМІ Німеччини негативно відреагували на заяви Володимира ПУТІНА про можливе припинення постачань газу до України.

"Володимир ПУТІН не лише найсильніша людина в Росії, прем’єр-міністр стає дедалі більше дикуном. Сьогодні можна ставити питання, наскільки голова уряду ще контролює свій темперамент і наскільки піднявся рівень стресу у боротьбі з найбільшою економічною кризою в Росії від 1998 року", - пише 6 березня Handelsblatt.

"Коли вчора ПУТІН у прямому телеефірі погрожував Україні як найважливішому транзитеру газу в Європу знову перервати поставки, якщо вона до вихідних не закриє рахунок у 360 мільйонів доларів, "Газпром" уже отримав більшу частину суми. Решту 50 мільйонів він отримав через кілька годин. Отже, навіщо цей галас? Після "помаранчевої революції"… Україна, очевидно, діє на ПУТІНА як "червона ганчірка", - вважають західні журналісти.

Нагадаємо, 5 березня "Нафтогаз України" повністю розрахувався з російським енергетичним концерном "Газпром" за спожитий у лютому газ. За словами представника НАК, Україна сплатила Росії близько 360 мільйонів доларів.

Раніше того ж дня прем’єр-міністр РФ Володимир ПУТІН заявив, що в разі несплати до 7 березня Росія припинить постачання газу Україні та, можливо, європейським споживачам, які отримують газ транзитом. У Брюсселі відреагували стурбованістю: голова Єврокомісії Жозе Мануель БАРРОЗУ сказав, що ЄС засуджує таку ситуацію, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі