друкувати


Товари, на які зростуть ціни: прогноз експертів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-04 04:03:15
Експерти зазначають, що ціна на хлібопродукти, молоко та яйця зросте. Натомість дешевшатиме житло. Житло в Україні буде дешевшати, харчі, навпаки, - дорожчати. Проте не всі й не одразу, запевняють експерти.

Вони заспокоюють: підстав для хвилювань поки що немає.

Аналітики звертають увагу – наразі середня ціна однокімнатної квартири у Києві становить п'ятдесят тисяч доларів. Але і це не межа. Якщо економічна ситуація не зміниться, падіння тільки цього місяця очікується в районі 5-7%.

А от залізничні квитки дорожчатимуть. З 9-го березня їздити у плацкартному вагоні стане дорожче майже на 5%, для купе та СВ ціна зросте практично на 7,5%.

Змінюватимуться і цифри на цінниках продовольчих товарів. Першим претендентом на подорожчання є хліб, вартість якого коригуватимуть з огляду на нові ціни газу та отримані раніше хлібовиробниками валютні кредити. Прогноз експертів - плюс 20-35 копійок.

Незначно подорожчає молоко, але ціна впаде в середині весни. Яйця, що подешевшали на одну-дві гривні, можуть ненадовго повернути втрачені позиції перед Великоднем. М'ясо, з огляду на піст, найближчі тижні не дорожчатиме, вважають експерти, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі