друкувати


ГРИЦЕНКО: Кредит МВФ прийдеться віддавати дуже швидко та болісно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-04 11:01:25
"Я не впевнений, що сьогодні потрібно брати кредит у МВФ, і тим паче – брати за будь-яку ціну, адже віддавати його прийдеться дуже швидко та болісно", - заявив під час інтерв’ю "Аргументам і Фактам" голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО.

Він не виключає, що отримані кошти будуть використані не за призначенням або ж їх просто розкрадуть.

За словами народного депутата, Комітет з питань національної безпеки і оборони детально ще не розглядав тему кредиту від МВФ та потенційного кредиту від Росії.

"Ми поки що розбираємося зі скандалом навколо переговорів по російському кредиту. Такого не повинно бути, коли про факт проведення переговорів усі, включаючи верхівку влади, дізнаються через ЗМІ, - розповів він. - Мене турбують не лише скоординовані з президентом та Кабміном дії, але й зміст директив на переговори, зокрема, обговорення у Москві стану нашого золотовалютного резерву".

На переконання Гриценка, те, що є секретом для власного парламенту, збираються розповісти Росії.

Народний депутат впевнений, що держава під час кризи має турбуватися про життєво необхідні потреби людей, а не рятувати приватний сектор, який сам себе занехаяв.

"Держава не повинна розраховуватись за прорахунки усього приватного сектору, за те, що керівники хімічних та металургійних підприємств, будучи засліпленими надприбутками, замість модернізації свого виробництва купували пароплави, літаки та елітну нерухомість чи просто виводили гроші з країни через офшори", - наголосив він.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі