друкувати


Обама домовився з Мєдвєдєвим не розміщувати ПРО в Європі?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-03 04:49:14
Голова Бюро національної безпеки не до кінця вірить у правдивість публікації в американській "New York Times". Газета повідомляє, президент Барак Обама направив таємний лист Дмітрію Мєдвєдєву.

У цьому листі - як інформує газета - лідер США пропонує президентові Російської Федерації що Вашингтон відмовиться від розміщення елементів системи протиракетної оборони в Польщі та Чехії. В замін Москва має допомогти Америці не допустити озброєння Ірану ракетами великої дальності, повідомляє Польське радіо.

Голова Бюро національної безпеки Польщі стверджує, що нью-йоркська газета подала інформацію, яка раніше з'явилася в російських ЗМІ.

За словами Алєкседра Щиґла, такі "сенсації" в минулому неодноразово виявлялися неправдою: "Нам не відомо, яким був зміст листа президента Обами до президента Мєдвєдєва. Подібні сигнали, які надходять в першу чергу з російських ЗМІ, просто повторюються західними медіа. Це Росії залежить аби створювалось таке враження".

Голова Бюро національної безпеки Польщі нагадав, що підставою для ведення гри навколо так званого протиракетного щита є відсутність ратифікації Сеймом угоди між Польщею і США про розміщення американської системи над Віслою.

Порозуміння було підписано у серпні минулого року.

Обговорити на форумі