друкувати


Весна почалась звітом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-03 01:22:39
На Коломийщині тривають сходи селян, перед громадами звітують сільські й селищні голови, а також — тамтешня художня самодіяльність.

Першого дня весни у Матеєвцівському будинку культури звітувала перед односельцями Дарія ДРАНЧУК. У зборах взяли участь, окрім небайдужих сільчан, заступник начальника райво Ярослав КЕРНИЦЬКИЙ, провідний спеціаліст з питань туризму відділу культури і туризму РДА Микола КАВАЦЮК, журналіст "ВГ".

На території Матеєвецької сільської ради, до якої належить також села Перерив, є 527 дворів, тут мешкають 1732 особи, — зазначила у своїй доповіді сільський голова. У минулому році тут народилось 17 маленьких українців, померло — 24 особи. 23 рази збирались торік на сесії сільської ради 15 депутатів (9 — з Матеєвців, 6 — з Перерова), щомісячно засідав виконком. Тут діють шість торгових точок (4 — у Матеєвцях, 2 — у Перерові), ТзОВ "Прут-Генетик", СФГ "Прометей", господарський двір "Західнафтосервіс", Коломийська дорожньо-експлуатаційна дільниця, нижній склад Коломийського держлісгоспу, низка малих підприємств, чимало підприємців.

У селах триває оформлення земельних паїв, за виготовлення та реєстрацію державних актів, на які проплатили орендарі — "Прут-Генетик", "Прометей", "Корнич". На жаль, спадкоємці вчасно не переоформляють спадщину і їхні паї залишаються незапотребовані.

За кошти з власників транспортних засобів здійснено ямковий ремонт сільських вулиць. Чимало зроблено і для опалення громадських об’єктів села: до Матеєвцівського будинку культури підведено газ, у глядацькому й танцювальному залах встановлено вентиляційно-опалювальні апарати, у ФАПі — газовий котел, у сільській раді поміняли конвектори на центральне опалення.

Покращилась спортивна робота. Сільська футбольна команда посіла перше місце у групі "Б", на стадіоні облаштовано тренажерний майданчик і розпочато роботу зі встановлення спортмайданчика зі штучним покриттям.

Наразі мешканці сіл укладають угоди про вивезення сміття підприємством "АVE-Коломия".

Ще чимало, напевно, могло би бути зроблено, та свої корективи внесла липнева повінь. Після неї усі зусилля були зосереджені на ліквідації наслідків стихійного лиха.

Що стосується планів на цей рік, то першочерговим видається заміна вікон і дверей у громадських закладах задля кращого теплозбереження.

Насамкінець Дарія Михайлівна подякувала громаді та активу села, директору школи, депутатам обласним, районним, сільським, районній владі за добру співпрацю.

Після її виступу звітували також директор Будинку культури Володимир ВОЛОЩУК і завбібліотекою Галина СЕМ’ЮК.

Свій творчий звіт художня самодіяльність села присвятила ювілеям великих українців: сторіччю з дня народження Степана БАНДЕРИ, 195-річчю Тараса ШЕВЧЕНКА, 370-річчю Івана МАЗЕПИ, так і назвавши свою концертну програму — "Великі сини твої, Україно!".

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі