друкувати


ГРИЦЕНКО хоче скоротити склад Кабміну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-28 03:06:49
Ми повинні максимально скоротити видатки держави на своє утримання в умовах кризи. Про це заявив на прес-конференції у Сімферополі голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО перебуваючи з робочою поїздкою у Криму.

Також він додав, що протягом цього тижня внесе на розгляд Верховної Ради законопроект щодо внесення змін до Закону про Кабінет Міністрів України, яким передбачається скорочення чисельності державного апарату в державних структурах, "починаючи від Кабміну, кожного міністерства і закінчуючи іншими центральними органами виконавчої влади".

Як пояснив ГРИЦЕНКО, принцип "скорочення" простий – у кожній структурі, наприклад, в Кабінеті Міністрів, має бути лише один перший віце-прем’єр і не більше трьох віце-прем’єрів.

"В кожному окремому міністерстві повинен бути лише один перший заступник і не більше трьох заступників", – вважає народний депутат. Нині ж, за словами ГРИЦЕНКА, їх по 7-9 та більше. "Не може бути декілька перших заступників, – переконаний парламентар. – Кожен новий заступник зараз – як роздача слонів, як спроба працев лаштувати членів коаліції чи тих, хто навколо неї. Це абсолютно неправильно", – вважає він.

Посилаючись на теорію управління, ГРИЦЕНКО відмітив, що міністр не може працювати ефективно, коли у йому прямо підпорядковані більше 9 осіб. "Кожен заступник – це додатковий офіс, обслуговуючий апарат, структури, машини та повноваження", – пояснив народний депутат. За його словами, принцип скорочення державного апарату був реалізований ще 2005 року, але не був доведений до кінця. Політик переконаний, що його законопроект буде підтриманий парламентом.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі