друкувати


КІНАХ: У 2012 в ЄС без віз

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-26 12:18:14
Комітет з парламентського співробітництва України з Європейським Союзом вирішив прискорити процедури для встановлення безвізового режиму в ЄС для громадян України. Про це сказано в повідомленні прес-служби Українського союзу промисловців і підприємців.

За словами депутат Ради, заступника голови фракції Партії регіонів, президента УСПП Анатолія КІНАХА відповідне рішення комітет прийняв на своєму засіданні в середу в Брюсселі (Бельгія).

КІНАХ допускає встановлення безвізового режиму з ЄС у 2012 році.

"Зараз на нас чекає перехідний період, під час якого сторони домовилися створювати максимально сприятливі умови для українських громадян в питанні отримання віз, спростити процедуру отримання віз, протидіяти бюрократичним перешкод", - сказав депутат.

Він також повідомив, що учасники засідання ухвалили рішення активізувати підготовку угоди про асоціацію і умов для створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

На його думку, рішення відповідних питань буде залежати від політичної стабільності в Україні і від узгоджених дій влади у процесі інтеграції України в європейський політичний та економічний простір на взаємовигідних умовах.

Віце-президент Європейської комісії Гюнтер ФЕРХОЙГЕН раніше прогнозував введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом в 2010-2011 роках.

У жовтні Україна і ЄС почали переговори по введенню безвізового режиму , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі