друкувати


Україна готова прийняти Дитяче Євробачення – 2009

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-26 12:11:54
Перший Національний готується до проведення Міжнародного Пісенного Конкурсу "Дитяче Євробачення-2009" в Києві. Нещодавно до України завітала Наглядова Рада Європейської Мовної Спілки, яка зустрілася з представниками Національної телекомпанії.

Генеральний продюсер НТКУ Руслан ТКАЧЕНКО прокоментував візит представників EBU до Києва.

- Для чого приїжджали до Києва представники Європейської Мовної Спілки?

Наглядова Рада JESC (ДПКЄ) декілька разів протягом року збирається на території країни мовника-організатора Конкурсу з метою контролю за його підготовкою та дотриманням правил ДПКЄ. Окрім цього вирішуються певні організаційні питання.

Одним з результатів зустрічі Наглядової Ради в Києві 16-17 лютого було остаточне визначення дати і місця проведення Дитячого Пісенного Конкурсу Євробачення 2009. Такою датою було визначено 21 листопада 2009 року. Місце проведення – Україна, Київ, Палац Спорту.

Трансляція грандіозного видовища відбуватиметься в прямому ефірі багатьох європейських країн і розпочнеться о 21:15 за київським часом.

- На якій стадії підготовка для проведення ДПКЄ-2009 на сьогоднішній день?

Триває формування Організаційного комітету ДПКЄ-2009. Згодом розпочнеться робота над розробкою концепції видовища, його змістовним наповненням та формуванням детального сценарію заходів, які проходитимуть в рамках ДПКЄ-2009.

Одним з найважливіших питань в ході підготовки до ДПКЄ-2009 є технічні питання. Зокрема серед умов проведення Конкурсу є вимога організації телевізійної трансляції у стандарті Hight Definition, формування звуку в стандарті Dolby 5:1

Хочу зазначити, що це буде перша трансляція у стандарті Hight Definition, яку організовуватиме Національна телекомпанія. На шляху підготовки до Євро-2012 це є дуже важливим кроком для України.

Наразі триває робота з аналізу наших можливостей в забезпеченні технічних вимог.

- Які етапи підготовки до Конкурсу?

ДПКЄ – це не лише концертна програма та організація голосування. За словами організаторів Конкурс має три окремі складові: подія, видовище і телевізійна трансляція.

Подія, яка триває весь тиждень з 16 по 22 листовпада – це міжнародний захід, який потребує вирішення значної кількості складних організаційних питань. В Україну приїдуть іноземні гості, серед яких буде багато дітей. На країну-організатора покладається забезпечення повної програми перебування офіційних делегацій. Ця складова – іміджева. Тут матиме значення і підхід до організації безпеки, і представлення України в публічних заходах. Дрібниць, які можуь зіпсувати не тільки свято, але і імідж країни надзвичайно багато. Ми не маємо права на помилку в будь-якій складовій проекту.

Друга складова – безпосередньо шоу. Концертна програма, частиною якої є виступи учасників, потребує потужного творчого наповнення. Тут важлива і національна складова (що потрібно Україні для поширення власної культури) і запрошення до участі в концерті зірок світового рівня (це вже хоче бачити європейський глядач). Сумістити ці потреби і оформити в потужне шоу світового рівня – складна і багатоетапна робота.

І, нарешті, третя складова – телевізійна трансляція. Глядачі провідних каналів світу (доречі, конкурс 2008 року транслювала навіть Австралія) чекатимуть від нас якісного сімейного шоу в прайм-таймі. Це багатомільйонна аудиторія. Це рівень технічної і творчої організації, який дозволить Україні аргументовано доводити свою спроможність проводити подібні заходи в майбутньому. А ми не мусимо забувати, що наступним випробуванням для нас стане Євро-2012.

За графіком підготовки ми вже 5 червня мусимо звітувати про технологічну готовність, надати Наглядовій раді на узгодження сценарні розробки та запропонувати графічне вирішення ДПКЄ-2009.

Саме 5-6 червня в Києві відбудеться чергова зустріч Наглядової Ради. Якщо фінансова ситуація в Україні до середини квітня залишиться невизначеною є ризик втратити право на проведення конкурсу в Києві.

Нам в потилицю дихають Білорусь та Росія.

- Місце, час, дата фіналу ДПКЄ-2009?

Фінал транслюватиметься в прямому ефірі, але глядачі можуть побачити на власні очі генеральну репетицію, яка відбуватиметься 20 листопада в Палаці Спорту. Квитки можна буде придбати на початку листопада.

- Як прокоментували представники ЄМС той факт, що Україна прийматиме ДПКЄ?

Наглядова Рада високо оцінює рівень підготовки і проведення Пісенного Конкурсу Євробачення в Україні в 2005-му році. Представники ЄМС висловили сподівання, що цього року високі стандарти організації та української гостинності не будуть змінені , повідомляє прес-служба Першого Національного каналу.

Обговорити на форумі