друкувати


Інвестиції – на туалетний папір

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-25 06:37:09
Після двомісячної зупинки нещодавно відновила свою роботу Моквинська паперова фабрика. Її "донором" виступив вітчизняний інвестор. Щоправда, суму вкладених коштів — не називають.

Паперова фабрика у Моквині Березнівського району змушена була зупинити свою роботу через численну заборгованість і з заробітної плати, і з енергоносіїв. Але нещодавно її вдалося погасити завдяки інвестиційним передоплатам. Як стало відомо "ОГО", величезні кошти у статутний фонд підприємства вклав приватний підприємець Віктор РИБАЛЬЧЕНКО.

За словами голови Березнівської РДА Володимира ІВАНОВА (на фото), цей підприємець уже давно інвестує у паперову галузь. Зокрема, і в Львівську картонно-паперову фабрику.

— Звісно, ми покладаємо великі надії на відновлену роботу нашої фабрики, — зазначає пан Іванов. — Адже робота підприємства — це надходження до місцевого бюджету: у 2008 році загалом нам надійшло близько півмільйона гривень.

Голова Березнівської РДА також додає, що Моквинська фабрика всерйоз взяла курс на енергозбереження.

— Скоро на підприємстві розпочнеться реконструкція обладнання — встановлення твердопаливних котлів, які працюватимуть на торфі. Це дасть можливість економити на енергоносіях, — запевняє він.

Директор Моквинської паперової фабрики Михайло БАРАНЧУК поки що не прогнозує, скільки часу затратиться на реконструкцію. Каже: все залежить від роботи банків. Адже загальна вартість обладнання разом з роботами чимала — 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Основна надія, акцентує пан Баранчук, на конкурентноспроможність, а відтак на прибуткову реалізацію продукції фабрики. Зокрема, нині 40 відсотків туалетного паперу замовляє одна з мереж супермаркетів, повідомляє Рівненський тижневик "ОГО".

Обговорити на форумі