друкувати


До січневих президентських виборів нинішній рейтинг ТИМОШЕНКО не доживе

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-25 05:32:46
"Вчорашня заява Л.КРАВЧУКА, підготовлена у штабі БЮТ, свідчить, що Прем'єр-міністр Ю.ТИМОШЕНКО чудово розуміє - з економічною кризою вона боротись неспроможна. А це означає, що до січневих президентських виборів нинішній її рейтинг не доживе", - так прокоментував під час зустрічі з працівниками Бродецького цукрозаводу Вінницької області народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор КРІЛЬ звернення Л.КРАВЧУКА до Президента України.

На думку Ігоря КРІЛЯ, "пропозиція Кравчука лише загострює політичну боротьбу і не має жодної частки конструктивну". "Жодна відставка будь-кого з представників влади нічого не вирішить. Треба змінювати не людей, а правила гри. Про це вже говорить вся країна, але поки що політики, за старою звичкою, продовжують "працювати на телевізор" і говорити мовою дешевих сенсацій", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

На думку Ігоря КРІЛЯ, "змінити ситуацію можна лише розпочавши спільну роботу над оновлення країни". "Єдиний Центр надіслав політичним силам, які представлені у парламенті, проект "Плану оновлення країни". Він передбачає прості та зрозумілі кроки для виведення країни з економічної та політичної кризи:

1. Зміну системи виборів до всіх рівнів влади на основі відкритих виборчих списків (травень 2009 року).

2. Зміну законодавства, яка забезпечить прийняття Конституції України на референдумі (червень 2009 року).

3. Перенесення на один рік виборів міських, сільських та селищних голів та проведення їх разом із виборами депутатів місцевих рад (червень 2009 року).

4. Розробку варіантів Конституції України, які будуть винесені на референдум (липень 2009 року).

5. Одночасне проведення парламентських та президентських виборів, а також референдуму щодо Основного закону (жовтень-листопад 2009 року).

6. Відставку уряду та формування нового Кабінету Міністрів, який працюватиме до складання присяги новообраного складу парламенту (до початку виборчої кампанії).

7. Проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (березень 2011 року).

"Зараз ми не маємо права втрачати жодної хвилини. Ми пропонуємо всім політикам на основі наших пропозицій розробити спільний, узгоджений план дій для виведення країни з кризи. Я переконаний, що робота над цим документом покаже, хто дійсно зацікавлений у змінах, а хто – лише у збереженні існуючого безладу", - наголошує Ігор КРІЛЬ.

Обговорити на форумі