друкувати


ТИМОШЕНКО: Наступного року Україна буде жити без кризи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-25 01:51:20
Прем'єр ТИМОШЕНКО обіцяє вчасно платити зарплати та пенсії, перевиконувати бюджет і подолати фінансову кризу за рік. Доходи Пенсійного фонду формуються стабільно, і в лютому всі гроші, необхідні для виплати пенсій, були перераховані достроково.

Про це на засіданні уряду заявила прем'єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО.

"Вчора достроково Пенсійний фонд закінчив виплату пенсій за лютий, а доходи Пенсійного фонду стабільно перевиконуються", - наголосила вона.

Крім того за словами прем'єра, у січні Пенсійний фонд перевиконав план з надходження доходів на 21%. "І цього місяця, хоч він ще й не закінчився, перевиконання надходжень до Пенсійного фонду буде суттєвим", - зазначила ТИМОШЕНКО.

Вона, крім того, закликала пенсіонерів не звертати уваги на заяви про те, що уряд не виконує зобов'язань із виплат зарплат, пенсій і соціальних допомог.

"Не слухайте провокацій політиків, які сьогодні наживають свої дешеві рейтинги на біді, яка супроводжує життя у всьому світі та в Україні зокрема. Пенсії виплачуватимуть вчасно, у повному обсязі, упродовж усього року. Думаю, що вже наступного року Україна житиме без кризи", - наголосила ТИМОШЕНКО.

Вона додала, що уряд прогнозує перевиконання в лютому дохідної частини загального фонду держбюджету-2009.

Нагадаємо, за інформацією заступника генерального прокурора Тетяни КОРНЯКОВОЇ, українські підприємства заборгували Пенсійному фонду 2,3 мільярда гривень, що загрожує проблемами із виплатою грошей пенсіонерам.

Крім того, заборгованість по зарплатах в Україні становить більше мільярда гривень. За інформацією Секретаріату президента, зростає заборгованість перед працівниками бюджетної сфери.

Втім, у Міністерстві праці та соціальної політики неодноразово наголошували, що проблем із виплатами пенсій в Україні не буде протягом усього року. Підстава таких заяв - перевиконання доходів ПФ, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі