друкувати


Наймініатюрніший в світі ноутбук від UMID

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-25 12:02:25
Південнокорейська фірма UMID заявила, що нею випущено найменший і найлегший у світі, на сьогоднішній день, ноутбук.

Mbook має розміри 158 х 94.1 х 18.6 міліметрів і важить всього 315 грам, його 4,8 дюймовий дисплей підтримує розрішення 1024 x 600 пікселів. Обладнаний він 1,6 мегапіксельною WEB - камерою і вбудованим динаміком, що знаходяться по дві сторони дисплея, повідомляє TheRegisterHardware.

Презентовано дві версії Mbook. Одна з процесором Intel Atom - 1.1GHz, а друга з 1.3GHz варіантом. Обидві випускаються з 1 Гб оперативної пам'яті, ємність Flash- памяті від 8 до 32 гігабайт.

UMID повідомляє, що ноутбуку присутній широкий вибір комунікаційних пристроїв та протоколів, включаючи HSDPA, Bluetooth 2.0 і WiBro - WiMax тип бездротового широкосмугового зєднання з інтернетом по технології, розробленій в Південній Кореї.

Пристрій також має можливість приймати сигнали мобільного телебачення, але, на жаль тільки в форматі стандарту DMB (яки прийнятий в Південній Кореї ).

На маленькому лептопі розміщені чотири слоти зовнішньої памяті, слот міні-USB 2.0 та клавіатура Qwerty. Заряду акумулятора повинно хватати на шість годин автономної роботи.

Вартість портативного комп’ютера в Південній Кореї приблизно $ 534 (? 417). Про ціни і продажі в інших країнах, зокрема в США та Європі, UMID не повідомляє.

Обговорити на форумі