друкувати


Прикарпатці вірять Яценюкові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-24 07:50:18
Сьогодні колишній спікер Верховної Ради і наш земляк, мати якого походить з Коломийщини Арсеній ЯЦЕНЮК презентував в обласному центрі Прикарпаття осередок громадської організації "Фронт змін".

Ще зранку до кінотеатру Люм’єр почали сходитися івано-франківські бізнесмени, чиновники, представники багатьох політичних партій, приїхали гості з районів та кілька десятків журналістів. Пройти до маленького залу спочатку всім було непросто: кілька дужих молодиків наразі чемно вимагали запрошення. Видавалося, що послухати Арсенія Петровича мають право тільки вибрані.

Чимало охочих побачити нове обличчя української політики з нерозумінням розводили руками та зверталися до помічників. Журналістів запросили посидіти на балконі. Проте згодом вирішили, що поспілкуватися з лідером нової громадської організації можуть усі бажаючі та перейшли у великий зал. Але ЯЦЕНЮКА ще не було.

Отож "розігрівати публіку" взявся координатором Івано-Франківської обласної організації "Фронту змін", заступник голови облдержадміністрації Володимир ШКВАРИЛЮК, який розповів, що ініціатива створення обласного осередку почалася тільки у січні цього року. І ось в Арсенія Петровича уже чимало прихильників. До виступів долучилися Василь ПОПОВИЧ з Надвірної, представниця бізнесу Марія РИМАРУК, Роман ЯЦИШИН, доктор медичних наук з Івано-Франківська та знаний усім спортсмен Василь ВІРАСТЮК.

Не особливо запізнюючись, на відміну від глави держави, ЯЦЕНЮК сказав, що так чинити не в його правилах. Проте через погані дороги їхати зі Львова на Прикарпаття він швидше не міг, а ризикувати життям і здоров’ям йому також не варто. "Складається враження, що з часів цісаря Франца-Йосифа на Галичині мало що робилося, - сказав пан ЯЦЕНЮК. - Особливо коли йдеться про будівництво та відновлення доріг".

Говорив молодий лідер недовго, коротко і по суті. Згодом був діалог із присутніми. Кожен висловлював свої побажання і міркування. Бо говорити наодинці та займатися самолюбуванням своєї риторики, Арсенію Петровичу теж не до душі. Про основні позиції щодо нової громадської організації, думки молодого лідера з приводу ситуації, що склалася, виходу з кризи, політичної агонії держави, міжнародної політики та ін читайте завтра на сторінках Коломия ВЕБ Порталу.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі