друкувати


Microsoft розробляє новий концептуальний браузер Gazelle

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-24 03:16:52
У надрах дослідницького підрозділу корпорації Microsoft ведеться розробка абсолютно нового браузера, поки відомого під кодовою назвою Gazelle. Новинка обіцяє користувачам ряд нових можливостей і функцій, недоступних існуючим на сьогодні браузерам.

У минулу п'ятницю Microsoft опублікувала статтю, яка коротко розповідає про особливості новинки. У корпорації говорять, що новий браузер буде мати абсолютно нову систему безпеки і він буде зовсім інакше працювати з операційною системою.

Примітно, що Gazelle - це не подальший розвиток лінійки Internet Explorer, а зовсім новий продукт зі своїми рішеннями і командою розробників. У корпорації розповідають, що поки Gazelle знаходиться на стадії відкритого обговорення і навіть до самих перших бета-версій поки ще дуже далеко.

Жоден з існуючих браузерів, в тому числі Intenet Explorer 8, Mozilla Firefox 3 або Opera 9, не мають всеосяжної системи захисту одержуваного контенту, частина цих функцій в будь-якому випадку покладається на операційну систему, тому забезпечення захисту від мережевих погроз виходить за рамки захисту браузера. Нова розробка буде в цьому плані повністю ізольованою , відзначається в опублікованому документі корпорації.

Gazelle буде повністю базуватися на своєму ядрі, що докорінно відрізняє його від нинішніх розробок. Друга важлива особливість нового браузера полягає в його можливості своїми механізмами ідентифікувати тип трафіку, тому будь-який шкідливий контент буде блокуватися або відсіюються на вході в систему.

"Наша розробка поки перебуває в стадії прототипу, проте ми вже переконалися, що її створення - це цілком реальна справа. Цілком можливо зробити повноцінну "веб-операційну систему ", який буде мати значно серйозну систему безпеки і надійності. Новинка також обіцяє бути продуктивною і сумісною з усіма іншими браузерами ", - кажуть у Microsoft , повідомляє Mobus .

Обговорити на форумі