друкувати


Медики: регулярно п'єш вино - готуйся йти до онколога

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-23 05:28:44
Французькі вчені стверджують, що виявили взаємозв'язок між вживанням алкоголю на регулярній основі і захворюванням раком. Дослідження Національного інституту онкології Франції показало: вживання щонайменше 125 мл вина щоденно підвищує шанси отримати рак ротової порожнини і горла на 168%.

Президент інституту Домінік МАРАНІНШІ заявив: "Невеликі щоденні дози найбільш шкідливі. У хоч би якій малій кількості ви не вживали алкоголь, він все одно вам шкідливий".

Ці дані, як зазначається, йдуть врозріз з іншими дослідженнями, які стверджували, що антиоксиданти в червоному вині можуть знизити ризик захворювання раком. Французькі онкологи стверджують, що етанол, який міститься в будь-якому алкогольному напої, перетворюється в оцтовий альдегіди і пошкоджує ДНК здорових клітин.

Видання приводить і статистичні дані. Згідно з офіційною статистикою, алкоголь щорічно стає причиною смерті від раку 9000 осіб (це 6% від загального числа смертельних випадків раку в Британії), з них 5000 гинуть від раку ротової порожнини або стравоходу.

Між тим, раніше австралійські вчені встановили, що помірне кількість алкоголю сприяє покращенню сексуальної функції у чоловіків , повідомляє From-ua .

Обговорити на форумі