друкувати


Економічні страхи американців ростуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 06:51:14
Поки уряд США складає плани реанімувати економіку, страхи пересічних американців ростуть. Опитування Associated Press-GfK показав, що все більше американців переживають про те, що втратять роботу, що їм не вистачить грошей, що їх пенсійні рахунки "зменшуються на очах".

Близько половини опитаних (47%) висловили побоювання, що можуть втратити роботу. В минулому році таких песимістів було в 2 рази менше. Три чверті респондентів сказали, що їх друзі або родичі стали безробітними за останні пів року.

65% учасників опитування переживають, що будуть не в змозі платити за рахунками. Рік тому такі побоювання висловлювали 46% опитаних. 53% вважає, що їм не вистачить пенсійних грошей.

Респонденти говорять, що минулорічний план порятунку економіки не мав ніякого ефекту, 32% вважають, що заходи, вжиті адміністрацією Буша, ще більше посилила економічну кризу. Певний оптимізм викликає у обивателів економічний план Барака Обами. Вони сподіваються отримати роботу, обіцяну президентом. При цьому багато хто не розуміє, звідки візьмуться нові робочі місця.

Джерело: АmericaRu.com
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі