друкувати


Параспортсмени прославили Рівненщину на весь світ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 05:41:01
Рівненський обласний центр інвалідного спорту “Інваспорт” підбив підсумки 2008 року, відзначивши своїх найкращих вихованців, які прославили Рівненщину на чемпіонатах світу, Європи та Паралімпіаді в Пекіні.

Святковий вечір “Наша спортивна гордість”, який провели в рівненському “Інваспорті”, став вшануванням кращих спортсменів минулого року. Слід віддати належне мужності людям, яких доля обділила фізично, але не зламала морально. Адже вони досягли спортивних висот не лише у впертій боротьбі з суперниками, а й над своїми фізичними вадами. І цим довели, що нічим не гірші чи слабші, аніж інші спортсмени.

“Десятку” спортивної гордості “Інваспорту” склали Ігор КОСЕНКО -чемпіон ХІІІ Паралімпійських ігор у Пекіні з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП, Ярина МАТЛО - бронзова призерка Паралімпійських ігор з плавання серед спортсменів з вадами зору, Олександр ПОМІНОВ - шосте місце Паралімпіади в боротьбі дзюдо серед спортсменів з вадами зору, Юлія ГАЛІНСЬКА - п’яте місце Параолімпіади в боротьбі дзюдо серед спортсменів з вадами зору, Галина ГАЛІНСЬКА, Роман НАБУХОТНИЙ та Роман КУРОВ - чемпіони світу 2008 року з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору, Надія ВЕРБИЦЬКА (на фото) та Іван СІВАК - переможці Кубка світу та чемпіони світу-2008 зі спортивних танців на візках серед спортсменів із порушенням опорно-рухового апарату, Віталій ПОПОК - чемпіон України з настільного тенісу серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату.

До “п’ятірки” кращих тренерів, які підготували призерів Паралімпіади та чемпіонатів світу, увійшли: Володимир ЧИРКОВ (футбол), Ольга ПАЛЮХ (плавання), Олександр ФЕСОВЕЦЬ (пауерліфтинг), Владислава КОСТАК (спортивні танці на візках), Віталій ПІНЧУК (настільний теніс).

Згадали й про ветеранів-спортсменів віком понад 40 років: Володимира КОПИТЮКА -бронзового призера чемпіонату світу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору, Любов СЕМЕНЮК -бронзову призерку чемпіонату світу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням ОРА, Олександра МУРАШКА та Олену КРИВОРУЧКО -чемпіонів України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням ОРА. Галину НИКИТЮК - срібну призерку чемпіонату України з шашок серед спортсменів з вадами зору.

- Минулого року нашим вихованцям найбільше пощастило на Параолімпіаді у футболі та плаванні, -зауважив начальник Рівненського обласного центру інвалідного спорту “Інваспорт” Віктор КУЧЕР. - Однак я впевнений в успіху і в інших видах спорту на майбутній Паралімпіаді в Лондоні. Особливо в нових - фехтуванні на візках та стрільбі з лука. А за підсумками 2008 року наша організація стала першою в третій групі областей України.

- Чесно кажучи, перемога в Кубку світу для нас була несподіваною, - каже новоспечений майстер спорту України міжнародного класу зі спортивних танців на візках Іван СІВАК. -Це дало нам таку впевненість у своїх силах, що ми вже робили реальні ставки на перемогу й на чемпіонаті світу. І, як бачите, знову перемогли! Можливо, це й завдяки тому, що з Надею (ВЕРБИЦЬКОЮ ) ми - спортивне подружжя.

Автор: Валерій ГАРМАТЮК
Джерело: ОГО
Обговорити на форумі