друкувати


Луческу просить не заспокоюватися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 01:48:37
"Шахтар" вирвав перемогу над "Тоттенхем" з рахунком 2:0 завдяки голам Євгена Селезньова і Жадсона, але наставник дончан Мірча Луческу попросив підопічних не заспокоюватися.

Важлива перемога. Незважаючи на сприятливий для себе результат донецького матчу, Луческу залишився не зовсім задоволений діями в ньому гірників. "Нам вдалося обіграти гарного, сильного суперника, при цьому зберігши свої ворота в недоторканності, - підбив підсумок двобою наставник господарів. - " Тоттенхем" зосередив чималі сили в обороні, яку довгий час нам не вдавалося розкрити. Десь не вистачало швидкості, десь - оригінальних рішень, тому в кінцівці зустрічі мені довелося вносити корективи в гру команди, підбадьорювати її. І я дякую своїм гравцям за те, що вони отримали таку важливу перемогу".

Хороший початок. На думку Луческу, два забитих м'ячі - гарний початок перед поїздкою в Лондон на відповідну гру. "В якійсь мірі ми можемо почуватися впевнено, можемо спокійно готуватися до цього двобою, - розповідає тренер "Шахтаря", який в Донецьку більшу частину ігрового часу провів на ногах у кромки поля. - Але ж ви знаєте, що таке грати на англійських стадіонах , який тиск трибун потрібно винести нашій команді. До того ж у відповідному матчі "Тоттенхем" напевно кине в бій свої кращі сили, тому розслаблятися нам ніяк не можна".

Сил вистачило до кінця. Нульовий рахунок, що тримався на табло до 79 хвилини, в значній мірі сковував дії гірників, які ніяк не могли проявити своїх кращих якостей. Однак, як слушно зауважив Луческу, у четвер "Шахтар" проводив перший офіційний матч у 2009 році. "З урахуванням цього я цілком задоволений функціональним станом команди, - підкреслив він. - Хоча на такому м'якому полі тримати темп було нелегко, сил гравцям вистачило до кінця гри. Чи став вирішальним фактором перемоги вихід Селезньова? Скоріше, позначилася його свіжість і загальна спрямованість на результат".

Джерело: uefa.com
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі