друкувати


Торговий дім "Меблі": 7 років на службі в професіоналізму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 12:43:18
Існують магазини, якість товарів яких не потребує реклами, адже славу про них поширюють задоволені покупці. Один з таких магазинів – торговий дім "Меблі" в с.Нижньому Вербіжі (Коломийського району).

Вже понад 7 років цей торговельний заклад очолює підприємець Василь Остяк. Починалося все далекого 2001 року, коли подружжя Остяків придбало занедбане приміщення споживчого товариства в Нижньому Вербіжі. Долаючи безліч труднощів, доводилось піднімати будівлю з руїн, але наполегливою працею вже за кілька місяців після купівлі відкрився перший великий магазин з продажу меблів. Асортимент був невеликий, зате ретельно підібраний. Минав час, асортимент зростав. На сьогодні в цьому магазині можна підібрати меблі на будь-який смак і стиль, адже сучасні покупці вибагливі й гроші витрачають дуже виважено. А враховуючи теперішній нестабільний політичний та економічний стан у державі, вплив всесвітньої кризи, дедалі важче продавати такі товари, як меблі, бо це речі не першої необхідності. Збут серйозно впав, хоча магазин з оптимізмом бореться з такою ситуацією. За цих умов магазин почав більше співпрацювати з вітчизняними виробниками, які теж намагаються якось протриматись на ринку і йдуть йому назустріч, максимально знижуючи ціни, доставляючи товар та ін.

- Наше основне завдання – грамотно підібрати меблі, враховуючи смак та побажання покупця. Доводиться постійно вчитись, шукати нові товари, щоб було цікаво навідуватись до магазину та купувати продукцію представлену у ньому, - розповідає пан Остяк.

На всі придбані в магазині меблі надається гарантія у відповідності до чинного законодавства та згідно з гарантійними зобов’язаннями виробників. Надається і післягарантійне обслуговування, тому логічно, що зацікавлені в продажу доброякісних товарів. Якщо на якусь меблеву модель є скарги, то її знімають з продажу, щоб не зашкодити репутації магазину.

Тут купують меблі з різних куточків України, зі столиці, навіть приїздили покупці, які проживають у Росії, Ізраїлі, картини придбали громадяни з Австралії. Усім відвідувачам щиро раді.

Люди довіряють магазину, адже він прийшов на ринок меблів не тимчасово - щоденно удосконалюється професіоналізм, є прагнення надавати тільки добротні послуги.

Постачальники часто запрошують менеджерів-консультантів магазину на навчання з різних видів меблевої продукції. Наприклад, така деталь у спальнях, як матрац, буде грамотно підібрана відповідно до навантажень, згідно з вагою користувача, м’які частини теж потрібно купувати залежно від використання (для щоденного спання чи тільки для відпочинку). Також вам підберуть меблі відповідно до стилю, яких представлено майже 30, за гамою кольорів, яка, по суті, безмежна, відповідно до функцій, які вони повинні виконувати.

Для маленьких квартир (так званих хрущовок) підбирається небагато меблів, але виважено, щоб і площ не займали, і зручно було користуватись ними. А для великих особняків та просторих квартир є можливість підібрати більш габаритні меблі. Причому в будь-яке помешкання чи офіс підбирається інтер’єр у класичному стилі чи в стилі модерн, хоча покупці, як показав досвід, більше віддають перевагу класичним меблям, тому експозиція їх значно більша.

У широкому асортименті в магазині представлені картини, в тому числі писані олією, репродукції, гобелени, вироби з бронзи, сувеніри. Велике значення надають так званим малим формам та предметам інтер’єру. Можна придбати скрині, підставки, сервірувальні столики, консолі, дзеркала… Всі ці речі неповторно доповнять ваш інтер’єр, нададуть йому затишку. Як супутні товари, є в продажу більярдні столи, зокрема аксесуари до них, спортивні тренажери для підтримки здоров’я, призначені для користування в домашніх умовах.

Торговий дім "Меблі" регулярно пропонує новинки, цікаві вирішення у дизайні меблів, інновації, що зможуть задовольнити будь-який смак. В умовах кризи, коли обіг суттєво знизився, це важко, але незважаючи на це, укладають договори, з’являються нові партнери і, звичайно, керівництво магазину сподівається, що ця економічна депресія не буде затяжною.

І в підборі продукції, й у вирішенні спірних питань з постачальниками п. Остяку допомагає дружина, яка за освітою юрист, а, як показує досвід, без юридичної допомоги сьогодні просто неможливо обійтись.

Не цурається батьківської справи й старший син подружжя Валентин. У будні хлопець вчиться, а на вихідні працює в магазині нарівні з іншими робітниками. Не відстає від брата і молодша сестра Христя, якій декілька днів тому виповнилося 16 років. Вона продає в магазині картини. Отже, росте гідна зміна.

В. Остяк віддає належне органам місцевого самоврядування, які ставляться до підприємця з розумінням, сприяють у розвитку, допомагають дозволами та погодженнями.

Привітні працівниці торгового дому розповідають, що робочий день у них щоразу інший. Відвідувачі – дуже примхливий народ, і вгадати, скільки їх буде, неможливо, а від цього залежить напруженість трудового дня.

У кабінеті директора пахне квітами, поруч дівчата гомонять з імовірними покупцями. Складається враження, що це оселя великої дружньої сім’ї. Немає роботодавців і підлеглих, є цілісний здоровий колектив. Звичайно, іноді потрібна розрядка. "Ми постійно при нагоді виїжджаємо кудись на природу - на Шевченківське озеро, до Яремче чи ще кудись. Наші хлопці регулярно грають у футбол", - каже одна з працівниць, та одразу перепрошує і біжить до відвідувачів, які щойно зайшли.

А ось що про магазин розповідають покупці: "Я ще нічого тут не купував, але сестра придбала собі спальню, і та роки служить. Очі розбігаються від такого великого вибору. Але я думаю, що щось оберу. В одному Франківському магазині показав їхньому інженеру план кімнати. Так він не зрозумів де на цьому плані зображені двері. Ну не розуміє, то піду в інший магазин. Та й нарахували мені до оплати щось таке, що страшно платити. А тут, бачу, краще розуміють, що мені треба".

Відвідавши Торговий дім "Меблі", я отримав винятково позитивні враження. І хоч цього разу нічого не придбав, все ж знаю, звідки до мене приїдуть мої нові меблі.

Джерело: Коломийська правда для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі