друкувати


Бюджет Рівного недотримав 3,7 мільйона гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 09:48:46
3 кримінальні справи порушено за результатами проведених впродовж січня цього року перевірок щодо охорони та використання земель міськрайпрокурорами Рівненської області. Про це повідомила старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Анна-Марія ДЗІВАК.

За її словами, за цей час розглянуто та задоволено 45 протестів, 12 приписів і подань, до відповідальності притягнуто 15 посадових осіб, відшкодовано 443 тисячі гривень, в тому числі до бюджету - 425 тисяч гривень.

Найпоширенішими в області залишаються порушення вимог земельного законодавства при наданні земельних ділянок у власність, оренду, відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Розповсюджено самовільне захоплення та забруднення земель, повідомляє Rivne.com.ua.

Так, прокурором міста Рівне виявлено, що управлінням земельних відносин Рівненського міськвиконкому в порушення вимог статей 21, 30 Закону України "Про оренду землі" станом на 1 вересня 2008 року не укладено додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок про зміну орендної плати із 61 суб’єктом господарювання. Внаслідок таких дій до місцевого бюджету не надійшло 3,7 мільйона гривень. На усунення зазначеного порушення прокурором міста Рівне секретарю Рівненської міської ради внесено подання, за результатами розгляду якого укладено додаткові угоди із орендарями земельних ділянок і до бюджету вже надійшло 365 тисяч гривень.

Обговорити на форумі