друкувати


10 місць найбільшого скупчення мікробів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-19 03:45:31
Мікроорганізми перевершують людство в чисельності. Майже кожен експерт з питань мікробіології впевнений, що мікроби присутні всюди, подобається це людині чи ні. При цьому існує лише невелика кількість середовищ, по-справжньому чистих від них. По суті, людське тіло на 90% складається з мікроорганізмів. Причому із 60 тисяч типів мікробів, з якими людина стикається щодня, на щастя, тільки 1-2% є потенційно небезпечними для людей з нормальним імунітетом. У той же час існує деяка кількість місць, де концентрація мікроорганізмів особливо висока.

1.Пральна машина. В середній порції білизни, одноразово завантажуємого в пральну машину, міститься близько 100 мільйонів бактерій E. Coli.

2.Важіль коробки перемикання передач. У середньому несе на собі 356 мікробних тіл на квадратний дюйм.

3. Панель приладів автомобіля. Є одним з найбільш забруднених місць в машині через відповідний температурний і вентиляційний режим.

4.Телефонний апарат. Дослідження, проведене в Ізраїлі, показало, що 20% стільникових телефонів, що належать працівникам однієї з клінік, містили на своїй поверхні, крім всього іншого, деякі форми хвороботворних бактерій.

5.Дамські сумочки і гаманці. Хоча призначення цих предметів таке саме, мікробний склад їх далеко не ідентичний. Так, багато жінок ставлять свої сумочки на необроблені поверхні в багатьох громадських місцях, збираючи бактерії практично звідусіль.

6. Дитячі місця в автомобілі. Перевезення багатьох пасажирів в автомобілі, особливо дітей, призводить до вираженої мікробної контамінації всіх поверхонь, особливо так званих дитячих місць, звідки мікроорганізми можуть заноситися на поверхню тіла дитини.

7.Кнопки. Всюдисущі кнопки є також джерелами мікроорганізмів, - тим більш небезпечними, що вони, як правило, рідше обробляються при збиранні.

8. Салон автомобіля. Саме забруднене місце - килимок, на якому знаходяться близько 300-400 мікробних тіл на квадратний дюйм.

9.Вбиральня літака. На літаку туалети піддаються обробці, однак скупчення великої кількості людей протягом часто обмеженого часу польоту призводить до контамінації туалетів різними мікроорганізмами досить швидко.

10.Кухонна дошка для обробки продуктів. На цьому пристосуванні найчастіше знаходять у середньому в 200 разів більше фекальних бактерій, ніж на сидінні унітазу, повідомляє META.

Обговорити на форумі