друкувати


I.Кріль: Потрібно не листи писати, а змінювати бюджет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-19 03:07:11
"Прем’єр-міністру Ю.Тимошенко потрібно не листи писати до МВФ, а виконувати умови меморандуму з МВФ, який вона підписала в листопаді минулого року. Тоді ми зможемо розраховувати на подальшу співпрацю з МВФ і продовження кредитування", - так прокоментував народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль заклик Прем’єр-міністра до Президента спільно звернутися до МВФ.

Політик вказує, що "у той час, коли Естонія без вимог МВФ проводить секвестр бюджету, а Росія збирається це зробити з дня на день, уряд України заявляє, що не збирається навіть переглядати макроекономічні показники. Всі країни намагаються якомога швидше пригальмувати вплив кризи, змінюючи свої бюджети відповідно до існуючої ситуації, а наш уряд – приховує від країни показники ВВП", - зазначає Ігор Кріль, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

На його думку, заклики до Президента свідчать лише про одне – Тимошенко вкотре шукає, на кого б спихнути власні помилки. "Чи підпише Президент, чи не підпише звернення до МВФ – грошей не буде доти, доки ми не змінимо бюджет. А до того часу Ю. Тимошенко може звертатися з проханням підписати листа до МВФ хоч до Далай-лами з Папою Римським – ситуацію це не змінить".

Обговорити на форумі