друкувати


Бабку кинули на бабки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-19 02:49:24
Україна стає справжнім Клондайком для шахраїв усіх мастей. Прямо на центральній вулиці Полтави тріо шахраїв збагатилася відразу на 10 тисяч гривень. А ці гроші, до речі, всі заощадження, накопичені за все життя, їм без погроз і насильства віддала пенсіонерка. При цьому жінка навіть не зрозуміла, що на ній відпрацювали нову схему шахрайства.

Антоніна Григорівна понад 30 років працювала вчителькою в школі і завжди вважала, що ніколи не потрапить на гачок шахраїв. Вона помилилася, а переконалася у зворотному, тільки після того, як втратила свої гроші. Ситуація розгорталася доволі тривіально. Незнайома дівчина на вулиці запропонувала їй взяти участь у безпрограшній лотереї. За словами симпатичної пані, вчителька додатково зможе придбати на цей квиток побутову техніку з 30-відсотковою знижкою. Щоб підтвердити свою платоспроможність, Антоніна Григорівні потрібно було лише показати, що у неї є гроші.

Причому, чим більше грошей приносила жінка, які зразу перекладались шахраями в конверти, тим більше знижок їй пропонувалося на всю нову техніку. Правда пенсіонерка не помічала, що кожен новий конверт, вміло підміняється на ляльку. А це вже справа професіоналізму кидал, який в той день їх не підвів.

Про безкоштовний сир у мишоловці жінка згадала лише вдома. У відчаї вчителька прийшла із заявою в міліцію. Всі гроші в конверті зловмисники підмінили на порожні папірці.

Керівник прес-служби Полтавської міліції Юрій СУЛА, повідомив, що слід цих шахраїв тягнеться з територій декількох областей країни, де зареєстровані аналогічні схеми кримінального обману, повідомляють Надзвичайні події.

Обговорити на форумі