друкувати


Туристи все частіше навідуються на Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-19 11:03:06
Незважаючи на погодні проблеми минулого року — безсніжну зиму і липневу повінь — туристи досить інтенсивно відвідували Прикарпаття. Частково допомогла й економічна криза, адже люди, які раніше дозволяли собі відпочивати за кордоном тепер з метою економії проводили відпустки в Україні.

За даними туристичних операторів і турагентів, минулого року Івано-Франківщина прийняла майже 600 тисяч туристів. Офіційна статистика не враховує тих, що відпочивали в зелених садибах, але саме за рахунок розвитку зеленого туризму Прикарпаття має перші місця в загальноукраїнському рейтингу.

Начальник головного управління зовнішніх зв'язків і туризму Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій СЕМКІВ підсумував результати розвитку туристичної галузі Прикарпаття за 2008 рік і поділився планами на майбутнє.

За його словами, наступного року багато уваги приділять розвитку Дністровського каньйону, який обрали одним із семи чудес України. СЕМКІВ вважає, що ця ділянка Дністра має стати ще однією візиткою Івано-Франківщини. Розвиватимуть також пішохідний і велосипедний туризм, тим більше, що Яремчанська зона виграла потужний проект Велокраїна.

Не забудуть і про зимові види туризму, які вже стали популярними в Україні та за її межами. До речі, найбільшу кількість туристів Прикарпаття обслужив відомий гірський курорт Буковель. Загалом у 2008 році платежі від туроператорів і турагентів до бюджетів усіх рівнів склали понад 15 мільйонів гривень, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі