друкувати


Польща: в Україні є лише два міста, гідні прийняти Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-18 04:21:02
Матчі чемпіонату Європи по футболу 2012 року можуть пройти в шести польських містах і лише двох українських. Про це повідомила польська Gazeta wyborcza. Польща не вірить у деякі українські міста. "Своє рішення УЄФА повинна оголосити у травні. Якщо не буде катастрофи, чемпіонат відбудеться у Варшаві, Гданьську, Познані, Вроцлаві, Кракові і Хожуві", – стверджує джерело видання в УЄФА.

У свою чергу польський міністр спорту Мирослав ДРЖЕВЕЦЬКІ сказав, що "за Польщу в УЄФА спокійні". "Гірше з Україною. Багаті Київ і Донецьк справляться, але Дніпропетровськ, Харків, Одеса і Львів самі підготовку не потягнуть. А уряд призупинив інвестиційне фінансування", – сказав він.

У той же час співбесідник газети сказав, що навіть якщо у травні УЄФА висуне шість польських міст до Євро-2012, це не значить, що поляки "вже зможуть радіти". "Кожні півроку люди з УЄФА будуть нас контролювати. А Німеччина у змозі приготуватися до чемпіонату за рік," – сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно міністр України у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій ПАВЛЕНКО заявив, що до кінця 2009 року в Україні будуть 3 стадіони і 9 тренувальних баз, готових прийняти фінальну частину Євро-2012.

Обговорити на форумі