друкувати


Концерн General Motors закриє чотири заводи в Європі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-18 11:34:18
Концерн General Motors планує закрити або продати чотири європейських заводу для того, щоб зберегти фінансову підтримку уряду США. Про це у вівторок з посиланням на анонімне джерело повідомило інформаційне агентство Bloomberg.

Намагаючись заощадити близько 1,5 мільярдів доларів, GM може закрити заводи Opel в Бохумі (Німеччина), і Антверпені (Бельгія), а також продати підприємство, розташоване в німецькому Айзенахе. Крім того, через можливу продажу або закриття SAAB, може бути згорнуто виробництво на заводі шведського автовиробника в Трольхеттане. Ці заходи є складовою частиною плану по скороченню виробництва на заводах GM в Європі та Росії на 1 мільйон автомобілів. За який період - не уточнюється.

Концерн General Motors йде на масове скорочення виробництва в Європі для того, щоб виконати умови, на яких він отримав субсидію від уряду США в розмірі 13,4 мільярда доларів. Нагадаємо, що в обмін на держпідтримку північноамериканський автоконцерн зобов'язаний істотно скоротити свої витрати.

Раніше повідомлялося, що уряд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія вже готує план по виведенню компанії Opel зі складу концерну General Motors, щоб не допустити закриття заводів німецького автовиробника на території Німеччини, повідомляє Autoua.net .

Обговорити на форумі