друкувати


Оновлення країни від ЄЦ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 06:42:19
16 лютого Павло Андрусяк, депутат обласної ради голова Івано-Франківської обласної організації Єдиного центру, на прес-конференції представив план оновлення країни запропонований вищезгаданою політичною силою.

В Україні склалася важка соціально-економічна ситуація. Сьогодні існує реальна небезпека дефолту нашої держави. Через нездатність уряду реагувати на кризові явища, економічна ситуація в країні одна з найгірших в світі. Українська політична криза також гальмує вирішення економічних проблем.

Як коаліція, що підтримує Юлію Тимошенко, так і опозиція, яку, фактично, очолює Віктор Янукович, спрямовують свою політику на перемогу в майбутніх президентських виборах, а не на пошук виходу із економічної кризи. Президент немає достатньо повноважень, щоб проконтролювати ситуацію. При існуючому стані справ змінити в країні щось на краще неможливо. Тому Єдиний центр пропонує план оновлення країни.

За словами пана Андрусяка, він полягає, аби до травня 2009 року змінити виборче законодавство, запровадивши при ньому відкриті партійні сприски на виборах. Розвести у часі вибори депутатів до місцевих рад та вибори народних депутатів.

У червні Єдиний Центр пропонує змінити Конституцію України та провести референдум по змінах до тієї ж Конституції. Восени, за програмою ЄЦ, слід одночасно провести президентські вибори, вибори до парламенту та референдум для прийняття нової Конституції.

Нинішній уряд Павло Андрусяк, за програмою партії, пропонує відправити у відставку. Адже нині керівник уряду є учасником президентських перегонів. Отож до початку виборів має функціонувати тимчасове керівництво держави, яке має прийняти рішення, що прискорять вихід країни з кризи. Ймовірно він буде болючим, тому ті, хто стане "тимчасовцем", не повинні претендувати на участь у виборах.

Вибори депутатів до місцевих рад разом із виборами міських, сільських і селищних голів мають бути перенесені до березня 2011. так держава зможе уникнути постійних виборчих кампаній, провівши дві, замість чотирьох. В Україні забудуть до 2014 року про вибори та зосередяться на вирішенні основних соціально-економічних проблем.

Буде забезпечено стабільну роботу уряду на період виборчих перегонів до формування новим парламентом нового уряду. В Україні буде діяти система влади, що відповідає волі громадян, зокрема, йдеться про розподіл влади між Президентом, урядом та парламентом.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі