друкувати


А.ГРИЦЕНКО: Не збираюсь ходити в окрему кімнату з ТИМОШЕНКО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 04:05:07
"ТИМОШЕНКО добре знає, що народний депутат за законом має допуск для роботи із закритими документами – набагато більш серйозними, ніж гриф "конфіденційно", що стоїть на контрактах щодо газу", – зазначив в інтерв’ю УНІАН голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО, коментуючи небажання прем’єр-міністра надати копії документів газових контрактів з Росією на розгляд Комітету ВР.

За його словами, Комітет з нацбезпеки і оборони продовжуватиме наполягати на отриманні цих документів, тим більше що ТИМОШЕНКО заявила, що передасть їх на експертизу до Европейського Союзу, незважаючи на конфіденційний статус. "Якщо Прем’єр передає контракти до ЕС, то про них повинні знати відповідні посадові особи в Україні, – вважає ГРИЦЕНКО. – Сумно, коли на парламентський комітет приходять посадовці на рівні заступника міністра палива й енергетики, заступника голови НАК "Нафтогаз України" й під стенограму стверджують, що вони самі не бачили підписаних у Москві документів і користуються роздруківками з Інтернету".

На думку народного депутата, ще не всі документи щодо поставки й транзиту газу можуть бути насправді підписаними чи остаточно погодженими. "Можливо, у цьому причина небажання прем’єра демонструвати "газові контракти"?, – вважає він. – Наш комітет, на відміну від РНБО, не має жодного бажання політизувати енергетичні питання. Ми хочемо розібратися в домовленостях не в термінах "зрада – перемога", а проаналізувати, які вони містять позитиви, які негативи і яким чином нам спільно діяти для того, щоб мінімізувати негативні наслідки", – наголосив ГРИЦЕНКО. Водночас народний депутат порадив Прем’єрові не лукавити з трибуни парламенту, адже це не додасть довіри Уряду.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі