друкувати


Ксенія ЛЯПІНА: Новому "пинзенику" Тимошенко не задовольнити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 03:55:18
На сьогоднішній день немає жодного фахівця, який би за нинішнього прем'єр-міністра міг би очолити Міністерство фінансів України. Таку думку висловила народний депутат, член фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (група "За Україну!") Ксенія ЛЯПІНА

Новому голові Мінфіну, зазначила вона, доведеться виконати дві суперечні один одному речі - "зробити реальний бюджет і задовольнити прем'єр-міністра ТИМОШЕНКО", яка є кандидатом в Президенти.

При цьому Ксенія ЛЯПІНА впевнена, що поєднати ці дві речі неможливо. Вона наголосила, що для голосування за призначення нової кандидатури немає необхідних 226 голосів. "У всякому разі, поки я їх не бачу. Хіба що комуністи вирішать взяти на себе відповідальність за фінансовий блок уряду, але тоді я не заздрю країні, тому що все одно це крок до дефолту", - зазначила народний депутат, висловивши думку, що сьогодні з відставкою ПИНЗЕНИКА посилилася небезпека, в якій перебуває Україна.

Вона також повідомила, що "є інформація, що ведуться активні переговори з комуністами", яким пропонують очолити Міністерство охорони здоров'я або певний комітет Верховної Ради України, якщо вони проголосують за нового міністра фінансів.

Сьогодні Верховна Рада України проголосувала за відставку з посади міністра фінансів Віктора ПИНЗЕНИКА. "За" проголосувало 238 народних обранців з 442 зареєстрованих в сесійній залі. Зокрема, підтримали постанову "Про відставку міністра фінансів України Віктора ПИНЗЕНИКА" 1 представник Партії регіонів, 154 бютівців, 37 депутатів від фракції "Наша Україна - Народна самооборона", 27 комуністів і 19 представників Блоку ЛИТВИНА.

12 лютого міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК заявив про те, що подав у Верховну Раду України заяву про свою відставку. "У нинішніх умовах професійна позиція міністра фінансів стала заручником політики. Змінити цю ситуацію міністр фінансів не може. Як і не може відмовитися від своїх професійних підходів", - заявив Віктор ПИНЗЕНИК, зазначивши, що його подальше перебування на посаді міністра фінансів не має сенсу, повідомляє Mignews.com.ua .

Обговорити на форумі