друкувати


Спокійно. Україна зорганізує Євро 2012

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 02:54:54
Економічна криза в Україні загрожує організації Євро 2012 – б’є на сполох понеділкове видання газети "Polska". Щоденник нагадує, що влада Дніпропетровська саме зупинила роботу з приводу браку фінансових засобів. На погляд щоденника, якщо економічні проблеми України надалі поглиблюватимуться, УЄФА відбере Україні право на організацію чемпіонату.

Газета "Polska" пише про три аварійні сценарії. Згідно з першим – Польща перейме частину зобов’язань України. Українська криза може збільшити шанси Кракова і Хожува – тобто резервних міст. Згідно з другим сценарієм – Євро 2012 буде перенесене з України до Німеччини. А третій аварійний план бере до уваги ще іншу можливість. Якщо б і Польща мала проблеми з реалізацією програми, в такій ситуації Євро 2012 відбувалося б у Великобританії, або в Італії та Іспанії. 11 березня комітет УЄФА обговорюватиме стан готовності Польщі та України до проведення чемпіонату. Остаточні рішення в цій справі будуть прийняті в травні, під час наради виконавчого комітету УЄФА.

І залишаючись при футбольній темі газета "Super Express" – неначе у відповідь газеті "Polska" друкує розмову з міністром спорту Юрієм Павленком. Український міністр твердить, що інформації, мовляв Україна не встигне з організацією чемпіонату Євро з футболу, – це плітки і провокації опонентів українсько-польської кандидатури. Юрій Павленко заспокоює читачів газети, що незалежно від політичних сварок на верхах влади в Києві – організація Євро 2012 залишається пріоритетом. Попри фінансову кризу, в державному бюджеті є гроші на реалізацію проектів зв’язаних з організацією чемпіонату –запевняє український міністр. Словом, в розмові з журналістом газети "Super Express", пан Юрій Павленко дуже оптимістично оцінює ситуацію, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі