друкувати


Оздоровлення дітей: Тут зароджується дружба

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 10:03:03
Стихійне лихо, пережите торік Коломийщиною, торкнулося й дітей: багатьом із них довелося нарівні з дорослими рятувати домашнє майно і тварин, ховатися від водяної лавини на горищах чи в човнах рятувальників, а після дощів наводити лад у замулених оселях та дворах. Що й казати, — нелегке випробування для юних душ, вразливої дитячої психіки. Отож, при найпершій можливості дітей із постраждалих від повені сіл організовано відправляли на відпочинок — до моря, в літні табори, на турбази.

Повінь відходить у минуле, та дітей Коломийщини продовжують оздоровлювати. Зокрема, завдяки контактам, налагодженим між відділом освіти райдержадміністрації й яремчанським санаторієм "Сніжинка" в ці зимові дні тут відпочило ще 49 школярів району. Відвідати їх у ці лютневі дні приїхали, разом із начальником райво Іваном ТЕРЛЕЦЬКИМ, голова райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК і його заступник Мирослав МАЦЬКІВ, журналісти "Вільного голосу" і ТРК "НТК".

Слід сказати, що дітям тут цікаво, бо з ними працюють. Екскурсії, чисте повітря, санаторне харчування, навчання, організоване дозвілля, яке дає дітям можливість виявити свої таланти, — що ще треба підліткам для повного щастя? Хто ще не забув дитинство, знає: саме тут зароджується дружба, а буває, — й перша любов...

До приїзду гостей діти разом з вихователями підготували концертну програму — фрагменти розколяди, за що отримали від Михайла ВІНТОНЯКА цілу торбину солодощів, а головний лікар санаторію Ігор ШЕРЕМЕТА — ще й дарунки, зокрема, презентаційний набір друкованих видань про Коломийщину.

За минулий рік санаторій оновився; проведено благоустрій території, а нові міні-котельні в корпусах дали 50-відсоткову економію коштів на опалення. Завдяки дружному колективу тут панує сприятлива для оздоровлення атмосфера, добра енергетика, яку відчули й гості. Зі свого боку, пан Шеремета відзначив увагу та турботу про дітей, що її виявляють керівники нашого району. А школярі Замулинців, Семаківців, Княждвора, Іванівців, Верхнього Вербіжа, Лісного Хлібичина, Отинії, Коршева, інших сіл навперебій ділилися своїми добрими враженнями про санаторій і радісно позували перед журналістськими теле- й фото об’єктивами.

Автор: О.ГАВРИЛЮК
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі