друкувати


А ти знаєш свій рід?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 10:32:13
Більше року учні села Хмелівка Богородчанського району вивчають історію славних родів своєї маленької батьківщини.

Про це заявив директор Хмелівської школи, відомий на Прикарпатті письменник і краєзнавець Василь Бабій. "Почалося з того, що я написав підручник з історії села. Цю книжку отримав кожен хмелівський п’ятикласник, - розповідає пан Бабій. - Спецкурс "Історія родів Хмелівки", це вже другий етап детального вивчення свого, рідного. На жаль, чомусь так виходить, що наші діти знають, що робиться в США та в Австралії, але не знають (а в багатьох випадках просто не хочуть знати) про своїх сусідів , уже не кажучи про район".

За словами сільського директора, у Хмелівці майже кожна сім’я мала славних людей. І це не обов’язково, щоб людина була знаною і видатною на міжнародному чи всеукраїнському рівні. Адже треба знати і гордитися добрими робітниками, майстрами народної творчості, самодіяльними поетами і художниками, вчителями, бо ж на них тримається українське село, завдяки їхньому розуму і рукам ще горить вогонь нації, і не вмирає Україна та українство.

У майбутньому пан Василь планує розробити систему спецкурсів для усіх класів та вийти із пропозицією на область а згодом, може, й на Міністерство освіти і науки України, щоб у кожному місті й селі нашої держави запровадили вивчення історії маленької батьківщини.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі