друкувати


Саудівська Аравія – Дня святого Валентина не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-14 02:32:18

Релігійна влада Саудівської Аравії заборонили власникам магазинів продавати подарунки, квіти, цукерки та інші предмети, які мають у собі символіку Дня святого Валентина який відзначається 14 лютого по всьому світу.

У разі виявлення подібних товарів всі вони будуть піддані конфіскації.

Ряд релігійних діячів королівства виступають за заборону Дня святого Валентина, а також днів народження та інших свят, вважаючи, що вони порушують багатовікові устої ісламу.

Разом з тим досить консервативні за своїм релігійним переконанням саудити все ж залишаються романтиками і тим або іншим способом відзначають День всіх закоханих. Про це може свідчити те, що саме 14 лютого в магазинах різко зростає продаж квітів, солодощів, а також ювелірних прикрас та інших сувенірів. Продавці вже підраховують прибутки від продажу троянд, ціна на які в День святого Валентина зростає в десять разів і складає 13,5 долара США за одну штуку.

Незважаючи на обмеження з боку релігійної влади, найбільш романтичні саудити і саудитки не тільки відзначають це свято в своїй країні, але і відправляються на День святого Валентина в сусідній Бахрейн, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі