друкувати


Хворих – до клубу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-13 04:29:20

При кафедрі терапії і сімейної медицини факультету післядипломної освіти Івано-Франківського Національного медичного університету відновлює роботу "Клуб підтримки хворих на артеріальну гіпертензію".

За словами доцента кафедри Сергія ФЕДОРОВА, робота з почалася в 1990-их роках. Згодом дещо припинилася. Тепер науковці з допомогою дільничних терапевтів та сімейних лікарів хочуть відновити добру традицію. Учасникам клубу, яких треба постійно лікувати та проводити санітарно-просвітню роботу, медики рекомендуватимуть, які ліки краще приймати, аби уникнути загострення хвороби.

Пацієнтам, які звертатимуться на кафедру, безкоштовно проводитимуться визначення рівня ліпідів. Згодом враховуючи стан пацієнта, анамнез життя, спадковість зможуть сказати, з якою ймовірністю він може захворіти на серцево-судинну недугу, порекомендувати йому певний спосіб життя, аби уникнути нещастя окрім того, участь в клубі дозволить хворим отримувати знижки на ліки, адже ряд фармацевтичних компаній зараз реалізовують соціальні програми.

А ще силами працівників кафедри та інтернів, які спеціалізуються по терапії, в Івано-Франківську, будуть відслідковувати ціни у різних аптеках міста та доводити до відома пацієнтів, де вигідніше придбати той чи інший препарат.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі