друкувати


Церковна служба через Однокласники

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-13 02:09:16

Православний священик Владислав ДИХАННЯ з Дніпропетровщини керує своєю паствою за допомогою соціальної мережі "Однокласники".

"Мій прихід знаходиться у сімдесяти кілометрах від Дніпропетровська, в селі Майське Синельниківського району, окрім того, у мене ще прихід в лікарняному храмі в санаторії "Солоний Лиман", - розповідає ієрей і каже, що йому часто доводиться бувати в роз'їздах.

"Сам не раз помічав, що у віртуальному світі спілкується багато людей, які хотіли б займатися благодійністю. Так і з'явилася ідея створити групу "Дніпропетровщина Православна" на "Одноклассниках", - продовжує святий батько.

Групу на "Одноклассниках" священик створив ще в кінці вересня минулого року, а 16 грудня відбулася перша зустріч її учасників. Ці люди вже провели кілька акцій. Так, наприклад, до Різдва вручили подарунки - теплі речі, продукти, взуття - заключеним тюремних храмів ИТК Дніпропетровська та села Шахтне Синельниківського району.

Зараз в інтернет-групі, що складається з 260 чоловік, близько ста вже активно беруть участь у благодійних акціях. За словами отця Владислава, інтернет-проект поступово перетворюється в волонтерський рух, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі