друкувати


Щоби серце не боліло

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-12 03:47:33

Мешканцям Прикарпаття, які потерпають від серцево-судинних недуг, упродовж п’яти років безкоштовно роздаватимуть ліки, які корегують рівень артеріального тиску та ліпідів у крові.

Це буде зроблено у рамках проекту профілактики судинних хвороб у групах ризику, про який 20-22 лютого говоритимуть медики Східної Європи під час зустрічі у Празі. Про це Коломия ВЕБ Порталу повідомив Сергій Федоров, доцент кафедри терапії та сімейної медицини факультету післядипломної освіти Івано-Франківського Національного медичного університету, кандидат медичних наук.

"У людей старшого віку, у тих, хто веде нездоровий спосіб життя, верхньою межею норми холестерину є велика ймовірність захворіти та померти від серцево-судинних недуг, - каже пан Федоров. - Безкоштовні ліки дозволять робити профілактику хвороби. Окрім того ми спостерігатимемо за здоров’ям цих людей. Результати дослідження згодом будуть подані до громадського інституту здоров’я Канади, який виступає один із головним спонсорів проекту".

У проекті братимуть участь практично здорові особи з високими чинниками ризику. Перед початком прийому ліків, які, до речі, зареєстровані в Україні протягом 10 років, людям обстежать стан нирок, печінки та серцево-судинної системи. Наразі від дії таблеток не спостерігалося ще ніяких побічних ефектів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі