друкувати


Брехливі кредити від Житлового альянсу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-11 06:37:09

Молодіжне житлове кредитування, про яке голосно говорять перед виборами можновладці та обіцяють всіляко його розвивати і фінансувати, надовго затихло. Тому й з’явились в Україні всякі фонди, спілки, групи й альянси, що намагаються нав’язати нашим молодим людям вигідні кредити для придбання житла.

Одним з таких виявися "Житловий альянс". Офіс його, звичайно, в столиці, а в областях є філії. В Івано-Франківську така філія розміщена на вул. Незалежності, 4.

Саме на їхню вудочку й попалась одна з молодих коломийських сімей. Прочитавши їхню рекламу, молодята уклали з "Житловим альянсом" договір № 004801. Умова договору така: вони мали отримати на придбання квартири 75.000 грн., сплатити під час підписання договору реєстраційний платіж у розмірі 2.700 грн. та адміністративні витрати 127 грн. В Івано-Франківську з боку "Житлового альянсу" договір підписала Ірина Найда.

Минали місяці, коломийська сім‘я чемно сплачувала щомісячні платежі по 544 грн., проте так і не отримувала бажаний кредит. За цей період продавець квартири знайшов собі інших, а молодята все телефонували й вперто оббивали пороги "Житлового альянсу". Пані Найда годувала обіцянками, нібито незабаром група під порядковим номером 150 (це група і номер наших бідолах) отримає кредит, але щоб пришвидшити процес, сім‘я має сплатити якомога більше щомісячних платежів.

Молоді люди погодились на черговий обман і, позичаючи гроші в знайомих, сплачують 15.200 грн., надіючись отримати кредит. І знову їм брешуть, і знову годують обіцянками.

Нарешті впевнившись у тому, що їх таки обманюють, 2 листопада 2006 р. коломияни розривають договір з "Житловим альянсом" і вимагають повернення своїх грошей. Замість повернення грошей приходить відповідь, що можуть отримати гроші лише тоді, коли кредити візьмуть усі учасники групи, а їх близько 200. І це при тому, що надають такий кредит одній-двом особам на місяць. Ціни на нерухомість тим часом невпинно ростуть. Минає рік, а молоді люди все чекають повернення грошей.

Ошуканий Михайло звертається за допомогою до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. На що отримує відповідь, в якій п. Тимошенко повідомляє, що вона звернулась у Генеральну прокуратуру України і "просить провести перевірку викладених фактів, дати їм правову оцінку та вжити відповідних заходів". Однак конфлікт залишився невирішеним.

Довелося їхати нашим бідолахам до обласного управління міліції і там давати інформацію про свої стосунки з "Житловим альянсом". На повернення своїх грошей молода сім‘я чекає донині.

Автор: Петро МИХАЛЬЧУК
Джерело: "Коломийська правда" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі