друкувати


У Франківську говорили про формування сучасного ринку праці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-09 09:34:48

3 лютого 2009 року Молодіжний громадський центр "Еталон" організував міжнародну конференцію "Позитивні моделі формування сучасного ринку праці".

Конференція проходила в рамках українсько-польсько-російсько-молдавського проекту "Центри підприємливості - проти безробіття", що підтримується на території України фондом "Відродження", повідомляє Молодіжна Правда.

Учасники конференції – представники з Польщі, Азербайджану, Молдови та фахівці ринку праці для молоді з Вінниці, Тернополя, Чернівців, Берегова, Коломиї та Івано-Франківська.

Головним завданням проекту, що реалізується на території України, є обмін міжнародним досвідом та практиками з втілення ефективних підходів до формування сучасного ринку праці; інформування громадськості про позитивний досвід українських організацій з питань молодіжного працевлаштування з метою формування позитивного іміджу України на міжнародній арені.

На конференції обговорювалися питання про профорієнтаційну роботу та профільне навчання; про шляхи та технології досягнення кар’єрного зростання; про міжсекторальну співпрацю "Влада – громада – бізнес – освіта – ЗМІ" - як позитивну модель протидії безробіттю та міжнародні практики успішного формування сучасного ринку праці.

Для міжнародних представників було організовано дводенні стажувальні візити в міста Надвірна, Коломия, Яремче та Івано-Франківськ до організацій, що підтримують молодіжні ініціативи та формують ринок праці на території області.

В рамках проекту готується до друку збірник, в якому буде висвітлено вітчизняний та міжнародний позитивний досвід роботи щодо залучення учнівської та молодіжної аудиторії до питань профорієнтації, формування базових навичок поведінки на ринку праці та започаткування власної справи. Посібник буде видруковано українською та російською мовами та розповсюджуватиметься серед органів студентського самоврядування, молодіжних НУО та інших інституцій.

Обговорити на форумі