друкувати


Економісти про інвестиції у футбольний чемпіонат 2012 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-09 04:54:45

На думку економістів, бюджетні заощадження не повинні негативно вплинути на інвестиції у зв’язку з організуванням футбольного чемпіонату у 2012 році. Зростають побоювання, що так могло б статися з приводу економічного плану польського уряду та кризи в економіці.

Голова Краєвої Економічної Палати Анджей АРЕНДАРСЬКИЙ оцінює, що необхідність економити примусить Польщу створити лише найбільше необхідну інфраструктуру: "Завжди треба оцінити, чи ми – у занепаді, чи триває розквіт економічного життя, щоб не робити такої помилки, як багато країн, котрі збудували, наприклад, мережу стадіонів, які пізніше є порожніми. У такий скрутний період варто подумати про оправданість кожної інвестиції. Зрозуміло, треба обмежитися до найбільш необхідних".

Анджей Арендарський переконує, що для створення інфраструктури на футбольний чемпіонат Європи необхідно використовувати засоби з Європейського Союзу.

Анджей САДОВСЬКИЙ з Центру імені Адама СМІТА вважає, що у відсутності дорожньої інфраструктури винний поганий закон, а не бюджетні обмеження чи економічна криза і нагадує, що одним з аргументів польських політиків за вступ до Європейського Союзу було отримання фондів на будову доріг, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі