друкувати


Винаходи, які викликають найбільше роздратування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-09 12:33:39

До 40-річчя з дати винайдення системи протипожежної безпеки уряд Британії ініціював цікаве опитування. Темою дослідження стали винаходи – корисні й ті, яких, на думку громадян, краще б ніколи не придумували.

Всього в опитуванні взяли участь 2500 британців. З них чверть назвала караоке найбільш докучливим і непотрібним винаходом, зазначає видання Independent. На другому місці опинився цілодобовий канал спортивних новин. Слідом розташувалися ігрові приставки, мобільні телефони й будильники. А найкориснішим винаходом, до речі, таки назвали систему протипожежної безпеки.

Караоке світ завдячує японцям. У 1971 році такий собі Іное ДАЙСУКЕ (Inoue DAISUKE) сконструював перший пристрій, використавши стереомагнітофон, підсилювач і автомат, що приймав монети.

За словами винахідника, йому й на думку не спало запатентувати винахід. Сором’язливий японський розумник вважав, що караоке не є його інтелектуальною власністю. Дарма, адже популярний в усьому світі винахід приніс би йому, за найскромнішими підрахунками, $150 млн, повідомляє Rate1.

Винаходи, які викликають найбільше роздратування

1.Караоке
2. Спортивний цілодобовий канал
3. Ігрові відео-приставки
4. Мобільний телефон
5. Будильник
6. Щипці для випрямлення волосся
7. Інтернет
8. Електронний органайзер
9. MP3-плеєр
10. Пульт дистанційного керування

Обговорити на форумі