друкувати


На франківському майдані революції... нема

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-06 07:32:11

На Прикарпатті люди байдужі або їм занадто добре живеться. Такий висновок зробили ті, хто вчора, як у всій Україні, чекали масових виступів перед будинком ОДА. Проте нічого такого не відбулося.

Першими мали вийти на страйк автомобілісти. Але місцеві журналісти, які також прийшли подивитися та й частково підтримати незадоволених, нікого не побачили. Але говорити згодом стали всі мастаки. Незадоволених чимало. Та розповісти про це відкрито мало хто наважується. Чи дається взнаки генетична пам’ять про страшні руки, коли справді треба було мовчати, аби зберегти життя, чи тотальна байдужість і зневіра у власних силах затуманила мізки людям?

Один із організаторів страйку, Юрій РОЙТАРЕНКО, який майже місяць виношував ідею протесту, також здивований, адже із усіх областей України тільки Івано-Франківщина не страйкувала. Хоча спочатку усі водії були "за", приїхав тільки пан Юрій. Гадалося навіть, що страйку перешкоджатимуть працівники ДАІ, та перешкодили, вочевидь, самі собі. Водії кажуть, що про страйк нічого не знали.

На сьогодні більшість власників авто воліють не користуватися машинами, бо за пальне, техогляд, ремонт, купівлю запчастин та різні документи платити дорого. А погані дороги не сприяють тому, щоби авто прослужило господарю довго.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі