друкувати


Щоб добре співалось

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-06 03:06:03

Наше затехнізоване суспільство чимраз менше залишає часу для співу, якось немодно стало співати. А воно й не дивно, бо сучасні пісні здебільшого мають примітивні тексти, а музика до них створена за допомогою комп’ютерних технологій. Ось і спробуйте таке заспівати десь у товаристві, або на леваді, коли косите.

Проте українська натура немислима без пісні, наш народ пісенний, ліричний, замріяний і, коли збирається за столом, таки любить поспівати. Але часто трапляються прикрі випадки, що пісня просто рветься із розчуленого серця, а розум... банально не знає слів! Тоді й стають у пригоді пісенники, яких, на жаль, у продажу не так уже й густо.

Виправити ситуацію вирішив Василь ТКАЧУК із Косівщини, який упорядкував пісенник "Пісні моєї України", нещодавно видрукуваний завдяки видавничому центру "Вільного голосу".

Чоловік займається бізнесом, а вільний час віддає музиці, гарно грає на баяні та скрипці, часто є заспівувачем у товариствах і на власному досвіді пересвідчився, що люди зазвичай не знають слів популярних пісень, хоча й мають велике бажання їх співати. Отож, пан Василь зібрав найвідоміші пісні й своїм коштом видав їх пісенником. Надрукували збірник у друкарні "Берег". До збірника увійшли відомі українські народні пісні й авторські пісні, а також кілька популярних російськомовних пісень минулих років. Тож тепер для співу гуртом до настрою додасться ще й можливість.

Автор: Оксана ВИШНЯК
Джерело: "Вільний голос" для Колмия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі