друкувати


Поетична криниця Василя ІСАРИКА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-06 12:08:38

Ринкові умови відкрили великі можливості для книгодрукування. Тепер немає потреби чекати благословення письменницької спілки чи маститих фахівців з поважного видання на друк книжки. Нині можна видати практично все, — були б лише на це кошти.

Перефразувавши відомий вислів, хочеться сказати: "Якщо книжки друкують, значить, це комусь потрібно". Передусім, авторам, які мають можливість увічнити свій творчий доробок, винести його на суд читачів, подарувати рідним, зрештою, просто заявити світові про себе.

Нещодавно у видавничому центрі "Вільного голосу" світ побачила поетична збірка Василя ІСАРИКА "У лузі криниця". Зрештою, нашим постійним читачам, мабуть, нема потреби представляти цього самобутнього поета, поскільки його вірші періодично з’являються на сторінках газети.

Василь ІСАРИК — уродженець Ганьківців, що на Снятинщині. Хлопчаком разом із батьками був вивезений у Читинську область на довічне поселення. Проте 1956 р. повернувся в Україну, навчався у Вінницькому енергетичному та Львівському електротехнічному технікумах, працював у галузі енергетики. Поезія із самого дитинства жила в душі пана Василя, він же переконаний, що успадкував цей хист від своєї бабусі, яка, хоч і була неписьменною, проте складала пісні, які ще й досі пам’ятають у селі. Нині Василь ІСАРИК проживає з сім’єю в Печеніжині й на дозвіллі пише вірші, бо вміє бачити прекрасне і відчуває душею цей мінливий світ.

До збірки "У лузі криниця" увійшла поезія різноманітного поетичного спрямування, що свідчить про багатогранність автора. Тут знаходимо патріотичні вірші, поезію про красу рідного краю, про народні звичаї, свята, різноманітні роздуми й спогади автора, його посвяти, любовну лірику.

Поетичний доробок Василя ІСАРИКА щоразу поповнюється новими віршами, адже він сповнений творчого натхнення і наснаги.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА
Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі